دانشنامه

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یک ماده دندانپزشکی است که برای ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده استفاده می‌شود. این ماده از ترکیب رزین‌های ترموپلاستیک و فیلرها ساخته می‌شود. رزین‌های ترموپلاستیک ماده‌ای چسبنده هستند که فیلرها را در کنار هم نگه می‌دارند. فیلرها مواد جامدی هستند که به کامپوزیت استحکام و مقاومت می‌بخشند.

کامپوزیت دندان در انواع مختلفی تولید می‌شود که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارد. در ادامه به معرفی انواع کامپوزیت دندان می‌پردازیم.

کامپوزیت ماکروفیل
کامپوزیت ماکروفیل اولین نوع کامپوزیت دندانی بود که وارد بازار شد. این نوع کامپوزیت حاوی ذراتی با اندازه 10 تا 50 میکرومتر است. ذرات بزرگ کامپوزیت ماکروفیل باعث می‌شود که این نوع کامپوزیت استحکام و مقاومت بالایی داشته باشد. با این حال، ذرات بزرگ کامپوزیت ماکروفیل می‌توانند پولیش پذیری را دشوار کنند.

کامپوزیت میکروفیل
کامپوزیت میکروفیل در سال 1970 میلادی معرفی شد. این نوع کامپوزیت حاوی ذراتی با اندازه 1 تا 10 میکرومتر است. ذرات ریز کامپوزیت میکروفیل باعث می‌شود که این نوع کامپوزیت به راحتی پولیش شود. با این حال، کامپوزیت میکروفیل استحکام و مقاومت کامپوزیت ماکروفیل را ندارد.

دراین‌رابطه می‌توانید عکس لبخند یا عکس  OPG خود را جهت طرح درمان مجازی برای ما از طریق اینستاگرام دایرکت یا واتس‌اپ نمایید.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید با ما تماس بگیرید.

ونیر کامپوزیت

کامپوزیت دندان

گروه دندانپزشکی دکتر مسعودی با بیش از 35 سال سابقه در زمینه ی جراحی های وسیع دندانپزشکی بهترین گزینه برای رفع مشکل شما عزیزان می باشند.طبق نظرسنجی مردمی درصد رضایت بیماران، تجربه ی کاری کلینیک دکتر مسعودی با بیش از 1231 درمان زیبایی (ایمپلنت و لمینت)، 7600 کاشت ایمپلنت و 9765 جراحی دندان عقل نهفته و نیمه نهفته در کرج جز برترین رتبه ها می باشد.

کلینیک دندانپزشکی دکتر مسعودی انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت هیبرید
کامپوزیت هیبرید در سال 1980 میلادی معرفی شد. این نوع کامپوزیت حاوی ذراتی با اندازه‌های مختلف از 1 تا 50 میکرومتر است. ذرات مختلف کامپوزیت هیبرید باعث می‌شود که این نوع کامپوزیت ترکیبی از استحکام و مقاومت کامپوزیت ماکروفیل و قابلیت پولیش پذیری کامپوزیت میکروفیل را داشته باشد.

کامپوزیت میکروهیبرید
کامپوزیت میکروهیبرید در سال 1990 میلادی معرفی شد. این نوع کامپوزیت شبیه به کامپوزیت هیبرید است، اما ذرات ریز آن کوچکتر و یکنواخت‌تر هستند. این امر باعث می‌شود که کامپوزیت میکروهیبرید قابلیت پولیش پذیری بسیار خوبی داشته باشد.

کامپوزیت نانوهیبرید
کامپوزیت نانوهیبرید در سال 2000 میلادی معرفی شد. این نوع کامپوزیت حاوی ذراتی با اندازه نانو است. ذرات نانو کامپوزیت نانوهیبرید باعث می‌شود که این نوع کامپوزیت استحکام و مقاومت بسیار بالایی داشته باشد. همچنین، کامپوزیت نانوهیبرید قابلیت پولیش پذیری بسیار خوبی دارد.

کامپوزیت ونیر
کامپوزیت ونیر یک نوع کامپوزیت است که برای ترمیم و زیبایی دندان‌های قدامی استفاده می‌شود. کامپوزیت ونیر معمولاً به صورت ورقه‌ای روی دندان‌ها چسبانده می‌شود.

انتخاب نوع کامپوزیت دندان

انتخاب نوع کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • نوع و میزان آسیب دندان: اگر دندان آسیب زیادی دیده باشد، ممکن است نیاز به استفاده از کامپوزیت با استحکام و مقاومت بالا باشد.
  • ظرفیت مالی بیمار: کامپوزیت‌های نانوهیبرید معمولاً گران‌تر از سایر انواع کامپوزیت‌ها هستند.
  • سلیقه بیمار: برخی از بیماران ممکن است به دنبال کامپوزیتی باشند که قابلیت پولیش پذیری بالایی داشته باشد.

جهت مشاوره مجازی و اطلاع از هزینه ها می توانید عکس OPG خود را به تلگرام، واتساپ یا ایتا به شماره تلفن 
۰۹۹۶۵۳۱۱۵۱۹  ارسال نمایید. 

دندانپزشکان کلینیک تخصصی دکتر مسعودی در کرج با توجه به شرایط بیمار و انتظارات او، بهترین نوع کامپوزیت دندان را توصیه می‌کنند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه ویکی پدیا مراجعه کنید.

اسکرول به بالا